Gercse imaest elmarad, pesthidegkúti imaközösség Trianon emlékére

Kedves Testvérek!

A járványhelyzetre tekintettel a június 11-re tervezett gercsei ökumenikus imaest elmarad. A most már hagyománnyá váló Pünkösd utáni csütörtöki alkalmon testi valónkban nem lehetünk együtt a gercsei templom szűk belső terében. Lelki közösségben azonban összekapcsolódhatunk egy közös imádságban mi hidegkúti, solymári, nagykovácsi keresztények.

Ezért a következőkre hívlak Benneteket az előttünk álló hetekben:
Két alkalommal is alkossunk imaközösséget:
-Június 4-én, a nemzeti összetartozás napján több keresztény szervezet felhívásának eleget téve, 16.30-kor szólaljanak meg a környék harangjai is együtt a Kárpát medence valamennyi keresztény templom harangjával együtt, hogy 100 másodperc harangzúgással méltóképpen emlékezzünk Trianon fájdalmas eseményére. A harangzúgás után közös imában alkossunk igazi lelki közösséget Pesthidegkúton és környékén.
-Június 11-én 18 órakor, a gercsei imaest tervezett időpontjában ugyanígy legyünk együtt hálaadásban, könyörgésben, áldáskérésben.
Az alábbiakban találtok egy konkrét imádságot, ha tán valakinek ez segítséget jelent.

Szerető Mennyei Atyánk! Most, amikor Trianon fájdalmas történéseire emlékezünk, az első szavunk mégis, mindenek előtt a hálaadás. Köszönjük, Urunk, hogy száz esztendővel Trianon után mi magyarok még mindig itt lehetünk a Kárpát-medencében, és határon túli magyar testvéreinkkel összekapaszkodva együtt dicsőíthetünk Téged. Köszönjük, hogy megtartottál, külső hatalmak szorításában is megmentettél bennünket. Nyelvünket és hitünket megőrizve ma végre szabadon élhetünk, szabadon hirdethetjük evangéliumodat, és élhetünk a Krisztustól tanult szeretet közösséget formáló erejével.

Irgalmadért esedezünk, Urunk. Bocsásd meg nekünk, ha nem értékeltük eléggé megtartó kegyelmedet, és sokszor elszakadtunk a Veled való élő kapcsolattól. Bocsásd meg mulasztásainkat, hitetlenségünket!

Urunk! Áldásodat kérjük nemzetünkre, itthoni és külországi magyar testvéreinkre, további életünkre. Áldd meg családjainkat, keresztény közösségeinket, add, hogy elkötelezett papok, lelkipásztorok gondozhassák továbbra is gyülekezeteinket, odaszánt életű pedagógusok nevelhessék gyerekeinket, unokáinkat, hogy megmaradhassunk a következő 100 esztendőben is kereszténynek és magyarnak. Jézus Krisztusért kérünk.

Ámen

Reménységem, hogy szeptember 17-én valóságosan  is találkozhatunk Gercsén.
Áldott Pünkösdöt kívánva szeretettel:
Dobó György
másodfelügyelő
Pesthidegkúti Evangélikus Egyházközség

You may also like...