Aktuális

Erdei kirándulások
Nagyon várjuk már a júliusi zarándok túrát. Az alábbi napokon bemelegítő, felkészítő túrákat tartunk. Szeretettel várjuk természetesen azokat is, akik nem vesznek részt a zarándoklaton.
 
Június 29. szombat
Nyergesújfalu – Péliföldszentkereszt – Nyergesújfalu (20,1 km, +573 m, -568 m)
Találkozó: 9:00 Nyergesújfalu vasútállomás
 
Július 13. szombat
Mátrafüred – Galya-tető – Mátrafüred (lefelé busszal) (13,6 km, +843 m, -230 m)
Találkozó: 9:00 Mátrafüred, Parádi út / Béke utca sarok
 
Bővebb információ és jelentkezés Pongrácz Gábornál. Tel.: 30 279 7191, email: gabor.pongracz@freemail.hu
Zarándok túra 2024.
Várunk még jelentkezőket nagy szeretettel!
  • mottó: Jézus, boldogságom, közeledbe vágyom, te vagy örömöm
  • lelki ív: Boldogmondások a Hegyi beszédből (Mt 5,3-10)
  • időpont: 2024. július 27. szombattól augusztus 2. péntekig
  • helyszín: Bakony, Kővágóörs végállomással
a jelentkezés menete:
  • Fejenként 25 000 forint előleg befizetése a Pesthidegkúti Evangélikus Egyházközség számlájára (számlaszám: 10700718-44914208-51100005) – a közleményhez feltétlenül oda kell írni, hogy ADOMÁNY ZARÁNDOKLATRA! (Aki most még nem tud ennyit fizetni, az küdjön kevesebbet, minimum 7000 Ft/fő)
  • Átutalás után kérek egy jelentkező e-mailt, a résztvevő(k) nevével.
Erős vár a mi Istenünk!
Erdélyi Kata
 
Evangélikus nyári táborok
Az idei évben négy országos tábort szervez az evangélikus egyház.
Jelentkezni az orszagostabor.lutheran.hu felületen lehet.
Táborainkról részletes leírást weboldalunkon találnak: https://gyulmisz.lutheran.hu/orszagos-ifjusagi-taborok-2024
Jelentkezési határidő: 2024. április 30., éjfél.
 
 
 
 
 
 
Gyülekezeti kirándulás Esztergomba
Szeptember 7. szombat
Részletes program még kidolgozás alatt, terv szerint meglátogatjuk az esztergomi evangélikus templomot, a Babits emlékházat, keresztény múzeumot.
Utazás: tömegközlekedéssel.
Bővebb információ és jelentkezés Pongrácz Gábornál. Tel.: 30 279 7191, email: gabor.pongracz@freemail.hu
 
Konfirmációs istentisztelet
Idén október 13-án vasárnap az istentisztelet keretében tartjuk a konfirmációt.
Részletes program még kidolgozás alatt.
Gyermek istentiszteletek
A vasárnapi az istentiszteletekkel egy időpontban kezdjük a gyermek-istentiszteleteket (más néven: gyermekbibliakör, vasárnapi iskola – ki hogy szereti). Szeretettel várjuk templomunkba a család apraját-nagyját 9:30-ra! Közös kezdés után a gyerekeknek külön alkalom lesz a templom tetőterében. GYERTEK! (Cím: Bp. II. Ördögárok u. 9.)
 
Talán már mindannyian belerázódtunk az új tanévbe, talán eddig még sikerült megtartani az „újévi” fogadalmakat is. Diákként minden szeptember elején megfogadtam, hogy elkészítem az összes házit, nem fecsegek az órán,… októberig ki is tartott 🙂 Ennek így nincs sok értelme. Ne ilyeneket fogadjatok meg, hogy mindennap pontosan beérünk az iskolába, minden hónapban időben befizetjük az ebédet, minden gyereknek minden leckéjét ellenőrizzük, mindig időben igazoljuk a hiányzásokat,…
 
Persze, ezek mind fontosak. De valamennyinél sokkal fontosabb, hogy mindennap megkérdezzétek a gyerekeket, hogy hogy vannak, nem bántotta-e valaki őket, hogy minden nap elmondjátok nekik, hogy elég jók (akkor is, ha rossz fát tettek a tűzre), erősítsétek, bíztassátok, bátorítsátok, dicsérjétek őket! Ne várjátok tőlük, hogy tökéletesek legyenek, s ne is érezzenek ilyen elvárást. Nyilván helye és ideje kell legyen a gyomlálásnak, nyesegetésnek is, de fontos, hogy mindig tudják, hogy őket akkor is szeretitek, elfogadjátok, amikor azt, amit tettek, nem fogadjátok el. Legyetek Jézus követői, aki elítéli a bűnt, de szereti a bűnöst – annyira, hogy életét adta értünk.
 
Csermely Péter (akadémikus, biokémikus, hálózatkutató és evangélikus lelkész) írja, hogy az ember a negatívumora körülbelül ötször olyan érzékeny, mint a pozitívumokra, ezért ügyelnünk kell, hogy naponta legalább ötször annyi jót mondjunk, mint rosszat. (Mennyei hálózatban, 35-36. oldal – az egész könyvet érdemes elolvasni.) Ezt tartsátok szem előtt: 5 biztatás, dicséret, bátorítás – 1 korholás (ha szükséges).
Istentiszteletek Nagykovácsiban

Minden hónap utolsó vasárnapján 15:30-kor istentisztelet tartunk a nagykovácsi református templomban.

Békés Tamás felügyelő az év diakóniai önkéntese
Örömmel osszuk meg a hírt, hogy a Magyarországi Evangélikus Egyház Diakóniai Bizottsága ebben az évben Békés Tamás felügyelő úr részére az év diakóniai önkéntese díjat adományozta.
A díj átadására a Diakónia Napján kerül sor, szeptember 25-én 11:00 órakor a Deák téri evangélikus templomban.
 
 
 
 
 
 
Felnőtt bibliaóra

A felnőtt bibliaórákat minden páros hét szerdáján 19:00 órakor tartjuk. Az órát online (Skype) rendezzük, elérhető a fodor.viktor.istvan Skype címen.   Téma: Jób könyve. A tematika letölthető itt.

Első alkalom: 2023. szeptember 6. szerda 19:00

Beszélgető percek
A 2023. esztendőben új kezdeményezést indítunk el. Presbitériumi határozat alapján minden hónap első vasárnapján a családi istentiszteletet követően szerény agapéval egybekötött BESZÉLGETŐ PERCEKET tartunk a templom hátsó sekrestyeajtó mögötti kert részben.
Folytatandó azt a gyakorlatot, amelyet a Covid időszak kényszerített ránk, amikor csak ebbe az irányba távozhattunk a templomból. Akkor is tapasztalhattuk, mennyivel barátságosabb egy ilyen helyen oldottan beszélgetve időt tölteni, mint a templomból távozás közben az otthon lépcsőjén. Havonta legalább egyszer szánjunk kicsit több időt ismerkedésre, beszélgetésre egy pohár tea és sütemény mellett, ezzel iserősítendő a közösségi összetartozást!!!
Elképzelésünk szerint minden hónap kzdő alkalmának más-más lenne a házigazdája, akinek feladata az előkészítés, tálalás /sütemény, tea stb/, rendrakás lenne. /Törekvés legyen a szerény, de kicsit mégis ünnepi tálalás./
A további alkalmak házigazda feladatára jelentkezni a faliujságon található táblázatba beírva lehet.
Dobó György  másodfelügyelő.
Mottó: “Az idő, amit a rózsádra vesztegettél, az teszi olyan fontossá a rózsádat…” /Saint-Exupery/
Kapcsolattartás és maszkviselés templomunkban

A Sarepta szeretetotthon vezetésével egyeztetve kérjük a Testvéreket a következők betartására: a templomba érkező gyülekezeti tagoknak a maszk viselése ajánlott, de nem kötelező. Az otthon lakóinak azonban – eltekintve a karzaton lévőktől – maszkot kell viselni. Ha velük érintkezünk, akkor legalább a találkozás idejére mi, gyülekezeti tagok is vegyük fel a maszkot.
Együttműködéseteket köszönjük.

 
Gazdasági kölevél

Egyházközségünk 2021. decemberi gazdasági körlevele elérhető itt.

Köszönjük Testvéreink áldozat készségét a nagyon nehéz időkben.