Aktuális

Békés Tamás felügyelő az év diakóniai önkéntese
Örömmel osszuk meg a hírt, hogy a Magyarországi Evangélikus Egyház Diakóniai Bizottsága ebben az évben Békés Tamás felügyelő úr részére az év diakóniai önkéntese díjat adományozta.
A díj átadására a Diakónia Napján kerül sor, szeptember 25-én 11:00 órakor a Deák téri evangélikus templomban.
Felnőtt bibliaóra

Az őszi időszakban újra megtartjuk a felnőtt bibliaórákat, minden páros hét szerdáján 19:00 órakor. Az órát online (Skype) rendezzük, elérhető a fodor.viktor.istvan Skype címen.   Téma: Jób könyve.

Első alkalom: 2023. szeptember 6. szerda 19:00

Ökumenikus imaest Gercsén

2023. szeptember 21. csütörtök 18 óra

https://www.youtube.com/watch?v=PHVGjdehJyo

„72 éves a Sarepta”

Hálaadó istentisztelet 2023. szeptember 24. vasárnap 10 óra

Beszélgető percek
Következő alkalom: családi istentisztelet, 2023. szeptember 3. 9:30
A 2023. esztendőben új kezdeményezést indítunk el. Presbitériumi határozat alapján minden hónap első vasárnapján a családi istentiszteletet követően szerény agapéval egybekötött BESZÉLGETŐ PERCEKET tartunk a templom hátsó sekrestyeajtó mögötti kert részben.
Folytatandó azt a gyakorlatot, amelyet a Covid időszak kényszerített ránk, amikor csak ebbe az irányba távozhattunk a templomból. Akkor is tapasztalhattuk, mennyivel barátságosabb egy ilyen helyen oldottan beszélgetve időt tölteni, mint a templomból távozás közben az otthon lépcsőjén. Havonta legalább egyszer szánjunk kicsit több időt ismerkedésre, beszélgetésre egy pohár tea és sütemény mellett, ezzel iserősítendő a közösségi összetartozást!!!
Elképzelésünk szerint minden hónap kezdő alkalmának más-más lenne a házigazdája, akinek feladata az előkészítés, tálalás /sütemény, tea stb/, rendrakás lenne. /Törekvés legyen a szerény, de kicsit mégis ünnepi tálalás./
A további alkalmak házigazda feladatára jelentkezni a faliujságon található táblázatba beírva lehet.
Dobó György  másodfelügyelő.
Mottó: “Az idő, amit a rózsádra vesztegettél, az teszi olyan fontossá a rózsádat…” /Saint-Exupery/
Segítség kérés a parókia felújításához
Parókiánk felújítása elkészült, már csak a végleges műszaki átadás-átvétel van hátra.
Hálásan köszönjük az eddigi befizetéseket. Mivel a felújítás költsége az időközben kiderült műszaki nehézségek miatt meghaladta az eredetileg tervezettet, továbbra is szeretettel várjuk az adományokat.
Ha tehetitek, járuljatok hozzá néhány ezer, esetleg néhány tízezer forinttal vagy nagyobb összeggel a parókia felújításához.
  • átutalással (Pesthidegkúti Evangélikus Egyházközség: CIB bank 10700718-44914208-51100005) A közleménybe feltétlenül írjátok oda: ADOMÁNY KONYHÁRA,
  • készpénzben templomi alkalmainkon
Mindenki úgy adjon, ahogyan előre eldöntötte szívében, ne kedvetlenül vagy kényszerűségből, mert „a jókedvű adakozót szereti Isten”. Istennek pedig van hatalma arra, hogy minden kegyelmét kiárassza rátok, hogy mindenütt mindenkor minden szükségessel rendelkezzetek, és bőségetekből jusson minden jó cselekedetre.  (2Kor 6,7-8)
Zarándok túra 2023.

Zarándok túránkat 2023. július 24-től 30-ig tartottuk a Bükk és a Mátra gyönyörű tájain, a Diósgyőr-Mátraszentistván útvonalon. Mottónk: Az élő Jézus jár velem. A túrán készült fényképek megtekinthetők itt.

Kapcsolattartás és maszkviselés templomunkban

A Sarepta szeretetotthon vezetésével egyeztetve kérjük a Testvéreket a következők betartására: a templomba érkező gyülekezeti tagoknak a maszk viselése ajánlott, de nem kötelező. Az otthon lakóinak azonban – eltekintve a karzaton lévőktől – maszkot kell viselni. Ha velük érintkezünk, akkor legalább a találkozás idejére mi, gyülekezeti tagok is vegyük fel a maszkot.
Együttműködéseteket köszönjük.

Gazdasági kölevél

Egyházközségünk 2021. decemberi gazdasági körlevele elérhető itt.

Köszönjük Testvéreink áldozat készségét a nagyon nehéz időkben.