Aktuális

Gyülekezeti fórum

Ismét elindítjuk a koronavírus járvány miatt elmaradt gyülekezeti fórum sorozatunkat. Egy-egy vasárnapi istentisztelet követően 11:00 órakor a gyülekezeti terembe várjuk a kedves testvéreket, ahol meghívott vendégünk előadását hallgathatják meg. A program végén kötetlen beszélgetésre is lesz lehetőség.

Legközelebbi alkalom: március 26. vasárnap 11:00 óra. Vendég Prőhle Gergely országos felügyelő. Előadásának témája: Európa és a kereszténység.

Adó 1+1 %

Kérjük támogassák adójuk 1+1 %-ával egyházunkat és gyülekezetünk alapítványát!
Részletes tájékoztató az Adó 1+1 % menüpontban található.

Böjti sorozat templomunkban

Időpontok: március 16., 23., 30. csütörtök 18:00 óra.

Tavaszi Tripla Túra

A böjti időszakban három egymás utáni hétvégén erdei kirándulást szervezünk. Húsvét ünnepe előtt a természetet járva, elcsendesedhetünk és átgondolhatjuk hol tartunk a hit és az örök élet felé vezető „nemes harcunkban“.

Harcold meg a hit nemes harcát, ragadd meg az örök életet, amelyre elhívattál, amelyről vallást tettél szép hitvallással sok tanú előtt.” (1Tim 6,12)

Időpontok és túraterv:

1. nap

2023. március 18. szombat 10:00

A túrasorozat első napján szeretettel várjuk az idősebb és kisgyermekes testvéreinket is. Először könnyű sétát teszünk a Gercse templomhoz. Fodor Viktor lelkész helyszíni áldását is fogadhatjuk. A túra második részében utunkat a Hármashatár-hegy környékén folytatjuk.

Útvonal: Pesthidegkút-Ófalui Sarlós Boldogasszony Plébániatemplom – Gercse templom – GELI központ, kiszállási lehetőség (kb. 3 km) – Újlaki-hegy -Virágos-nyereg – Kálvária-hegy – Pesthidegkút-Ófalui Sarlós Boldogasszony Plébániatemplom (kb. 9 km) Térkép: https://en.mapy.cz/s/pemaduhalo

2. nap

2023. március 25. szombat 10:00

Útvonal: Solymár, községháza – Ördöglyuk-barlang – Zsíros-hegy – Budaliget – Rózsika-forrás – Solymár, Vár-hegy – Solymár, községháza (kb. 15 km) Térkép: https://en.mapy.cz/s/herunujeju

3. nap

2023. április 1. szombat 10:00

Túránk ismét két részből áll, az első rész idősek és kis gyermekek számára is könnyen teljesíthető. Végcélunk kb. 15:00 órai érkezéssel a Zsíroshegyi úti gyülekezeti terem, ahol bográcsos/szalonna sütéses szeretetvendégség vár minket. Szeretettel várjuk azokat is, akik a túrán nem tudnak részt venni.

Útvonal: Hűvösvölgyi Nagyrét – Hárshegyi szív kör – Hűvösvölgy, kiszállási lehetőség (kb. 6 km) – Homok-hegy – Hűvösvölgy – Zsíroshegyi út 47. gyülekezeti terem (kb. 6 km) Térkép: https://en.mapy.cz/s/cagojenugu

Szeretettel várunk mindenkit akár csak egy-egy napra is.

Jelentkezés és részletes információ: Pongrácz Gábor, email: gabor.pongracz@freemail.hu, tel.: 30 279 7191.

Zarándok túra 2023.

Zarándok túránkat 2023. július 24-től 30-ig tartjuk a Bükk és a Mátra gyönyörű tájain, a Diósgyőr-Mátraszentistván útvonalon. Mottónk: Az élő Jézus jár velem.
Útvonal: https://en.mapy.cz/s/pohohezova
Zsófi és Máté idén is gondoskodnak ellátásunkról és a csomagszállításról.
További részletekkel örömmel állunk rendelkezésre.
Erdélyi Kata: 20 775 3974; Pongrácz Gábor: 30 279 7191.
Jelentkezés minél előbb, fejenként 7000 Ft előleg átutalásával. Aki teheti, utaljon 25 000 Ft-ot, megkönnyítendő a szállásdíjak előlegének kifizetését. A közleményhez írjátok oda, hogy adomány zarándoklatra.
A Pesthidegkúti Evangélikus Egyházközség bankszámla száma: CIB bank 10700718-44914208-51100005
Aki nem tud ilyen sokat gyalogolni, vagy nem ér rá az egész héten, azt szeretettel várjuk szombat-vasárnapra Mátraszentistvánra, a zarándoklat végére.

További ökumenikus alkalmak 2023-ban:

2023. június 1. csütörtök 18 óra

2023. szeptember 21. csütörtök 18 óra

Kapcsolattartás és maszkviselés templomunkban

A Sarepta szeretetotthon vezetésével egyeztetve kérjük a Testvéreket a következők betartására: a templomba érkező gyülekezeti tagoknak a maszk viselése ajánlott, de nem kötelező. Az otthon lakóinak azonban – eltekintve a karzaton lévőktől – maszkot kell viselni. Ha velük érintkezünk, akkor legalább a találkozás idejére mi, gyülekezeti tagok is vegyük fel a maszkot.
Együttműködéseteket köszönjük.

Gazdasági kölevél

Egyházközségünk 2021. decemberi gazdasági körlevele elérhető itt.

Köszönjük Testvéreink áldozat készségét a nagyon nehéz időkben.

Pesthidegkúti Evangélikus Egyházközség