Aktuális

Népszámlálás 2022

“Népszámlálás lesz 2022-ben Magyarországon – ennek keretében pedig mindenkinek felteszik majd a kérdést, hogy mi a vallása, felekezete. A tízévente megrendezett összeírásra a Magyarországi Evangélikus Egyház országos és helyi szinten is készül.

Az évtizedenként egyszer megrendezett népszámláláson – egyebek között – a vallásunkról is nyilatkozhatunk. Idén minden magyar honfitársunknak felteszik a kérdést, hogy mely egyházhoz tartozónak vallja magát. A népszámlálási eredmény is mutatja jelenlétünket a társadalomban, ezért hatással van az evangélikus egyház jövőbeli lehetőségeire.

A népszámlálási adatközlésben felelős állampolgárként veszünk részt. Sokunk számára természetes, hogy ekkor megjelöljük az evangélikus közösséghez tartozásunkat. Most arra biztatjuk egyháztagjainkat, hogy evangélikus mivoltuk megvallása mellett hangsúlyozzák családtagjaik, barátaik körében is a vallási kérdés fontosságát, és emlékeztessék erre azokat is, akik életében valamilyen formában jelen volt az evangélikus közösséghez tartozás. Egymás számontartása most a népszámlálásban lesz közös ügyünk!” További részletek az evangelikus.hu oldalon olvashatók.

Kapcsolattartás és maszkviselés templomunkban

A Sarepta szeretetotthon vezetésével egyeztetve kérjük a Testvéreket a következők betartására: a templomba érkező gyülekezeti tagoknak a maszk viselése ajánlott, de nem kötelező. Az otthon lakóinak azonban – eltekintve a karzaton lévőktől – maszkot kell viselni. Ha velük érintkezünk, akkor legalább a találkozás idejére mi, gyülekezeti tagok is vegyük fel a maszkot.
Együttműködéseteket köszönjük.

Őszi erdei kirándulások

Október 8-án és 22-én erdei kirándulásaink során a Börzsöny keleti részén barangolunk.
Mottónk az idei teremtés hete témája: “Szent ez a hely, ahol állsz – Halld meg a teremtmények hangját!”

A részletes programleírások megtalálhatók Facebook oldalunkon:

október 8-i kirándulás programja: https://fb.me/e/6FNpnwhS4

október 8-i kirándulás programja: https://fb.me/e/2VSgHiwKx

Fotópályázat gyülekezeti falinaptárhoz

2016-ban már volt gyülekezetünknek saját falinaptára. Szeretnénk, ha jövőre ismét lenne. A képanyaghoz pályázatot hirdetünk a következő feltételekkel:

 – Mindenki havonta 1 saját képet küldhet – határidő: a hónap utolsó napja (kivéve decemberben)

 – A képeket 3:2 vagy 4:3 képarányban, a lehető legnagyobb felbontásban kérjük.

 – A kép lehetőleg az adott hónapban készüljön; lehet természetfotó, de más is, ami kapcsolódik a hónaphoz, riportfotó a gyülekezet alkalmairól (konfirmácó, gyülekezeti kirándulás, istentisztelet,…)

 – A pályaműveket a pesthidegkutievegyhazkozseg@gmail.com e-mail címre várjuk.

– A beérkezett alkotásokat művészek fogják elbírálni.

– Díjazás: akiknek a fényképe bekerül a naptárba, azok kapnak egy-egy tiszteletpéldányt; minden pályázó ajándékot kap.

Érdeklődni lehet Erdélyi Kata testvérünknél: tel: 20 775 3974

Járványügyi szabályok változása templomunkban

A világi szabályozást követve örömmel értesítünk Mindenkit, hogy könnyíthetünk a templomlátogatási szabályokon. Március 27-től bejárhatunk a templomunk két lépcsőjén elérhető főbejáraton. Sajnos a bejáratot ugyanúgy, mint eddig a kiskaput, csak meghatározott ideig és továbbra is őrizve tarthatjuk nyitva idős otthonlakóink helyben maradásának védelmében. Tehát a főbejáratot is ½ órával az alkalom kezdése előtt nyitjuk és ¼ órával a meghirdetett kezdés utánig lesz nyitva. Az alsó bejárat folyamatosan zárva lesz. Kérünk mindenkit, hogy ne csengessenek, mert a nővéreknek nincs idejük leszaladgálni az alsó bejárathoz! Akinek sok a lépcső, kérésére be tudjuk engedni az eddigi kiskapun.

A bejáratnál továbbra is kérik a kézfertőtlenítést. A maszk használata kötelező az épületben.

Az istentiszteleteket továbbra is felvesszük. Hétfő esténként 18 órától lesznek elérhetőek gyülekezetünk youtube csatornáján.

Gazdasági kölevél

Egyházközségünk 2021. decemberi gazdasági körlevele elérhető itt.

Köszönjük Testvéreink áldozat készségét a nagyon nehéz időkben.

Pesthidegkúti Evangélikus Egyházközség