Békés Tamás felügyelőnk pünkösdi gondolatai

Áldott Pünkösd ünneplést kívánunk mindannyiótoknak ebben az internetes világban.
Hogy együtt adhassunk hálát Urunknak a Lelki ajándékokért küldök egy képet. Ezt a virágot szántuk volna az oltárunkra. Sajnos idén duplán nem lehetett eljuttatni. Egyrészt azért, mert nem várta volna meg a vasárnapot, már pénteken elkezdett hullani és a vihar szombat éjjel végleg leverte a szirmokat. A másikat meg tudjátok…

A Budai Polgár című újságból felszólítottak, hogy írjuk meg a vírus okozta lelki tapasztalatainkat. Mint láthattátok, (aki már megkapta az újságot), én voltam az egyik válaszoló. Sajnos kihagyták a közlésből a legfontosabb kérésemet, ezért most Hozzátok is fordulok. Kérlek Benneteket imádkozzatok az otthon lakóiért és ápolóikért leginkább a fogyatékos részlegért! Alábbiakban a teljes szöveg.

A „koronás” időszak lelki tapasztalatai

Speciális helyzetben van gyülekezetünk, mert templomunk egy idősotthon (eddig Sarepta néven ismert, ma Sztehlo Gábor Evangélikus Szeretetszolgálat) közepén helyezkedik el, ezért a látogatási tilalom ránk duplán vonatkozik. Viszont így bőven van kikért imádkoznunk is. Imaéletünket segíti az is, hogy tudjuk, hogy a „bezártak” is imádkoznak értünk. Komoly erősítést kapunk, amikor a rendszeres telefonbeszélgetés alapján tudjuk, hogy a testileg sérült fogyatékosnak tartott gondozottak minden nap értünk fordulnak Urunkhoz. Kérjük mások ima segítségét is, hogy gondozóik, főleg a súlyosan fogyatékosok mellettiek is egészségesek maradjanak. Nehéz helyettesíteni egy személyhez ragaszkodó fogyatékos ápolását.

Még egy lelki tapasztalat, hogy a gyülekezeti telefonbeszélgetésekből kiderül, sokkal inkább Urunknak szenteljük a vasárnapokat, hiszen több igehirdetést érhetünk el televízión és rádión, valamint interneten keresztül, mint eddig. Mire végzünk a lehetőségekkel vége is a napnak. Öt lelkész segíti a gyülekezet lelki életét. Érdemes honlapunkat elolvasni.

Felértékelődtek a testvéri kapcsolatok, jól esik, ha érdeklődnek állapotunkról. Ugyanakkor hálásak is vagyunk, hogy Urunk küldött helytállókat. Elhalkult a felesleges divatos szöveg. Fontos dolgoknak látszó ügyekről derült ki, hogy értéktelenek.

Áldott ünneplést! Szeretettel: Tamás

Pesthidegkút, 2020. 06. 01.

You may also like...