Gyülekezeti közgyűlés – 2013. április 14.

Szavazás az alábbi, a Sarepta és a Pesthidegkúti Gyülekezet között kötelezően kötendő szerződésről

Megállapodás

Ez a Megállapodás a Magyarországi Evangélikus Egyház 2005. évi VIII. törvény II. fejezete 4. bekezdés b pontjának előírása (a továbbiakban Törvény) értelmében jött létre. A Megállapodást kötő felek:

Egyrészt: A Sarepta Budai Evangélikus Szeretetotthon Idősek és Fogyatékos személyek Otthona (továbbiakban Szeretetotthon) 1029 Budapest, Ördögárok u. 9. A Szeretetotthon képviseletében a Megállapodás aláírására Igazgatótanácsi határozat alapján annak vezetője jogosult.

Másrészt: A Pesthidegkúti Evangélikus Egyházközség (továbbiakban Gyülekezet) 1029 Budapest, Zsíroshegyi út 47. A Gyülekezet képviseletében a megállapodás aláírására presbiteri és közgyűlési határozat alapján a parókus lelkész és gyülekezeti felügyelő jogosult.

 

A Megállapodás célja a Törvény szerint: Az intézménnyel és a helyileg illetékes egyházközséggel és lelkészeivel való kapcsolattartás és az együttműködés módjának és formáinak rögzítése.

 

A Megállapodás kezdeményezője a Gyülekezet.

 

A Gyülekezetet, mint a templom egyik építőjét a Magyarországi Evangélikus Egyház 1999. március 5-én kelt határozatával templomhasználati joggal ruházta fel, melyet mindkét fél megerősít és elfogad.

 

A Gyülekezet a Szeretetotthon igazgatótanácsába közgyűlése által választott képviselőt küld.

 

A Szeretetotthon és a Gyülekezet a korábbi gyakorlatnak megfelelően a jövőben is egymással párhuzamosan, egymást megbecsülve, egymást segítve végzi munkáját, szervezi hitéleti alkalmait. Egymás ügyeibe csak különösen indokolt esetben, erre vonatkozó kifejezett kérés esetén avatkoznak be.

 

Mind a Szeretetotthon, mind pedig a Gyülekezet által szervezett alkalmak (istentisztelet, bibliaóra, szeretetvendégség, evangelizációs istentisztelet) nyitottak, azokat mindkét fél tagjai látogathatják. A gyülekezeti alkalmakon részt vevő fogyatékos gyermekek mellé a Szeretetotthon kellő számú, de legalább egy gondozó jelenlétét biztosítja.

 

Az alkalmakat előre egyeztetett időben hirdetik meg egymás működését lehetőleg segítve, illetve nem akadályozva.

 

A templom rendjéért és tisztaságáért az alkalmat szervező fél felelős és az alkalom után a templomot rendezett állapotban hagyja hátra.

 

Jelen Megállapodást a felek egyező akarattal kötik meg.

 

A Szeretetotthon és a Gyülekezet hitéleti alkalmait a Megállapodás melléklete tartalmazza. A mellékletet a felek a tárgyévre vonatkozóan annak január 1. napjáig évente megújítják, vagy megerősítik.

Jelen Megállapodás hatályba lépésének feltétele, hogy azt a Szeretetotthon részéről az intézmény Igazgatótanácsa, a Gyülekezet részéről a gyülekezet közgyűlése elfogadja. A Megállapodással vagy annak végrehajtásával kapcsolatosan esetlegesen felmerülő vitatott kérdéseket a felek egymás közötti egyeztetéssel rendezik. Ennek sikertelensége esetén saját feletteseikhez fordulnak jogorvoslatért.

Budapest 2013.

…………………………………………..

Igazgatótanácsi határozat alapján

Sztojanovics András otthonvezető lelkész

 

 

Gyülekezeti közgyűlési határozat alapján

Fodor Viktor lelkész

 

Gyülekezeti közgyűlési határozat alapján

Békés Tamás felügyelő

  1. évi hitéleti melléklet:

 

 

Szeretetotthon állandó hitéleti alkalmai:

 

Hétköznap reggelenként 9 órakor áhítat

Minden hónap 1. vasárnapján ½ 10órakor a Szeretetotthon lelkésze végez istentiszteleti szolgálatot megállapodás szerint.

Nagycsütörtökön úrvacsorai istentisztelet 18 órakor

Évente háromszor evangelizációs sorozat a templomban.

Évente egyszer szeretetvendégség a Gyülekezettel együtt az intézet rendezésében.

Gyülekezet állandó hitéleti alkalmai:

 

Vasárnaponként ½ 10 órakor istentisztelet, vele párhuzamosan a „Sareptában” gyermekbiblia kör

Minden hónap második vasárnapján 17 órakor családi istentisztelet

 

Péntekenként 19 órától imafélóra.

 

Böjti és ádventi sorozatok csütörtökömként 18 órától 3 – 3 alkalom.

 

Énekkari próbák keddenként 19-21 óra között.

 

Karácsonyi szeretetvendégség az ebédlőben időpont előre egyeztetve.

A rögzített alkalmaktól természetesen a lelkészek rendkívüli esetek miatt (külföldi út, megbetegedés, konferenciák stb.) eltérhetnek, egymással megállapodva. Helyettesről a mindenkori soros szolgáló lelkész köteles gondoskodni.

A Gyülekezet tudomásul veszi és segíti a Szeretetotthon világi (farsang, anyák napja, Sarepta születésnapja stb.) rendezvényeit is.

 

Budapest, 2013

 

 

……………………………………..                ……………………………………….

Sztojanovics András otthonvezető                      Fodor Viktor parókus lelkész

lelkész

You may also like...