Egynapos, családos, erdei kirándulás a Teremtés hete alkalmából, október 23-án

Csatlakozva az ökumenikus Teremtés hetéhez, egynapos családos erdei kirándulást szerveztünk október 23-án a budai hegyek legmagasabb pontjára, a Nagy-Kopaszra, az 559 m tengerszint feletti magasságban található Csergezán kilátóhoz.

A kellemes őszi túra céljaként fogalmaztuk meg, hogy forduljunk hálával és felelősséggel Isten által teremtett világunk felé. A Teremtés hete füzetet a https://www.evangelikus.hu/teremtes-hete-fuzet-2018 linken található, nagyon hasznos és tanulságos olvasmány.

A teremtés hetének alapigéje:

„Örüljetek az Úrban mindenkor! Ismét mondom: örüljetek! A ti szelídségetek legyen ismert minden ember előtt! Az Úr közel!
Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt.”
(Fil 4,4-6)

Álljon itt még egy rövid idézet a füzetből:

Bármilyen meglepőnek tűnik tehát a környezeti krízis „egének beborulása” idején a hálát tűzni ki keresztény válaszként, valójában mégis ez az egyik legsajátosabb kincs, amit hozzá tudunk adni mi, Krisztus tanítványai az emberiség közös útkereséséhez. Ezért választottuk idei teremtés heti alapigénknek Pál apostolnak a Filippiekhez írt leveléből vett részletet (Fil 4,4–6).

Gyalogtúránkat a nagykovácsi Tisza István térről kezdtük, egyenesesen a Csergezán kilátóhoz. A körpanoráma megcsodálása után elfogyasztottuk tízórainkat (természetesen a már hagyományos „csúcscsoki” sem maradhatott el), majd Pongrácz Gábor rövid részletet olvasott fel a Teremtés hete füzetből. Következő úticélunk a Tarnai pihenő volt, ahonnan szintén gyönyörű kilátás nyílik a budai hegyekre. Rövid imádságot követően indultunk vissza végállomásunkra, Nagykovácsi központjába.

You may also like...