2. Hidegkúti Evangélikus Találkozó 2019. október 5.

A tavalyi után idén már másodízben tartottunk templomunkban Hidegkúti Evangélikus Találkozót.

Dr. Poltz Klaudia, mint az esemény fő szervezője tartott köszöntőt, majd egy áhítatot hallgattunk meg Labossa Péter Mihály érdi evangélikus lelkésztől.

Ezután kerekasztal beszélgetés következett Kovács Eszter operaénekes, Gryllus Vilmos, Gryllus Dániel zenészek (Kaláka együttes), és Balczó András olimpiai bajnok részvételével.

Rövid filmvetítés keretében idéztük fel Balczó András a budapesti öttusa világbajnokságon elért győzelmét, valamint Kovács Eszter gyönyörű énekhangját egy Wagner operarészlet segítségével.

A hitéletről, mindennapi küzdelmekről folytatott fesztelen, vidám és rendkívül érdekfeszítő beszélgetést dr. Poltz Klaudia és Prőhle Gergely moderálta, élmény volt hallgatni, amint a Gryllus testvérpár a felvetett témákat megzenésített versek eléneklésével illusztrálták. A Klaudia által feltett utolsó kérdésre, miszerint mit üzennek vendégeink a fiatal generációnak, egyöntetű volt a vendégek válasza: mindegy, hogy milyen szakmát, életutat választanak, legfontosabb, hogy szeressék azt, amivel foglalkoznak, ez a siker biztos záloga. Kovács Eszter útravalója: „Szüntelen imádkozzatok. Mindenben hálákat adjatok; mert ez az Isten akarata a Krisztus Jézus által ti hozzátok.”

Ezután kellemes asztali beszélgetések közben, ebéd gyanánt szarvas-ragulevest és szarvas pörköltet valamint finom házi süteményeket fogyaszthattunk.

Az ebédet követően Prőhle Gergely aradi vértanúkról tartott megemlékezése következett, majd Zászkaliczky Zsuzsanna művészettörténész igazgatóhelyettes mutatta be az Evangélikus Országos Múzeumot, megújult kiállításait, munkáját, terveit.

A napot Dr. Illyés Péter lélegzetelállító, vetített képes élménybeszámolója zárta az első magyar antarktiszi expedícióról, az utazása során átélt csodákról.

 

Ezúton is köszönjük vendégeinknek, hogy elfogadták meghívásunkat, és színvonalas és tartalmas együttlétet teremthettünk gyülekezetünk tagjai és az érdeklődő látogatók számára.

You may also like...