ADAKOZÁS járvány idején

Kedves Testvérek!                                              

Húsvét örvendező ünnepe után most gyülekezetünk működőképességének fenntartása ügyében szólítjuk meg a Testvéreket. Nehéz időket élünk, ami mindenkitől áldozatot követel.

Gyülekezeteink egyházi törvényeink szerint önfenntartóak, hiszen nekünk van szükségünk a lelkészre, hitoktatókra, hogy családunk és a magunk hitét építsék. Lelkészünk – egyházunk által meghatározott összegű – javadalmát gyülekezetünknek kell biztosítania háromféle befizetésből. (Egyházfenntartói járulék, perselypénz, adomány) Érthető módon ezen járulékok befizetésére ebben a járványos időszakban nem sokan gondolnak.

A templomlátogatási tilalom miatt az amúgy is szűkös bevételünk lecsökkent, így e három forrás hiánya nagyban megnehezíti, hogy a lelkészi illetményt, illetve az ehhez kapcsolódó terheket (rezsi költségek, egyházunk által előírt kötelezettségek) rendben fizetni tudjuk.

Ezért tisztelettel kérünk mindenkit, aki csak teheti, hogy online banki átutalás formájában járuljon hozzá a gyülekezet működőképességének fenntartásához.

Hogyan történhet ez? Utalásnál a következőkre kell ügyelni.

Kedvezményezett számlaszáma:                       0700718-44914208-51100005

Kedvezményezett neve:                                                      

Pesthidegkúti Evangélikus Egyházközség

1029 Budapest Zsíroshegyi út 47.

 

A közlemény rovatba feltétlenül írják be:                            

Perselypénz vagy

Adomány vagy

Egyházfenntartói járulék

 

Vannak, akik nem rendelkeznek egyéni bankszámlával. Tőlük azt kérjük, tegyék félre a fenntartásra szánt összeget, s a járvány elmúltával támogassák majd a gyülekezetet.

Kérjük, ne feledjék adójuk 2×1%-ával támogatni egyházunkat (0035 a technikai szám) és a Hidegkúti Evangélikus Alapítványt! (Adószáma 18104477-1-41). A gyülekezet honlapján minden további információt megtalálnak a Testvérek.

Nagyon köszönünk minden eddigi és jövőbeni befizetést, amit a gyülekezet támogatására szánnak.

A Feltámadás örömüzenete, Krisztus békessége legyen Testvéreink mindennapi életén, imádságain!

Pesthidegkút 2020. 04. 14.           

Békés Tamás                                                                                          Dobó György

felügyelő                                                                                                  másodfelügyelő

You may also like...