Beszámoló a Hidegkúti Evangélikus Találkozóról

Már harmadik alkalommal tartottunk nyitott, ökumenikus szellemű találkozót az Ördögárok utcai evangélikus templomban. A lelkes szervezőknek, Erdélyi Katának és Poltz Klaudiának köszönhetően október 28-án ismét sikeres rendezvényen vehettek részt az érdeklődők – felnőttek, fiatalok és gyermekek, összesen negyvenkilencen. Fodor Viktor, a Pesthidegkúti Evangélikus Gyülekezet lelkésze nyitó áhítatában a hit megerősítéséről szólt Pál apostolnak az Efezusiakhoz írt levele alapján :” ..Vegyétek fel mindenképpen a hit pajzsát, amellyel kiolthatjátok a gonosznak minden tüzes nyilát…” (Ef 6,10-18 )

A gyülekezet konfirmandusai és már konfirmált fiataljai voltak a középpontban, de a programok összeállításánál figyeltek a legkisebbekre is. Erdélyi Kata és Faragó Tamás Isten játszótere néven a közelgő ünnep kapcsán a reformációról és Luther Mártonról tartott Godly Play foglalkozást. Pongrácz Zsófia és Kis Péter ötletes játékokkal készült. Zám Eszter lufiból hajtogatott figuráinak is nagy sikere volt, a Bingó játék pedig egymás jobb megismerését segítette.

Természetesen a felnőtteknek is volt külön program. A reformáció ünnepét megelőző szombaton a bűnbocsánat témaköréhez, a híres lutheri tételhez kapcsolódott Furda Szabina teológus „Hit által kegyelemből” című előadása. Jászberényből érkezett Nagy István és Erika, a 2=1 Misszió két munkatársa, akik a szülő-gyermek kapcsolatról beszéltek interaktív eladásukban. Szemléltető eszközökkel mutatták be a családi kapcsolatok buktatóit, a különböző lelki beállítottságú családtagok összefonódását és konfliktusait.

Délben a szeretetszolgálat gondoskodott ebédről. Teljes menüt kínáltak frissensülttel, de volt sütemény is, sőt sütemény-verseny is. Díjat kapott Erdős Lilla csodás süteménye és díjazták dr. Lukácsné Korim Éva remekét is. Ő gluténmentes édességgel kedveskedett. Aztán az ajándékozás következett, főként a Luther Kiadó könyveiből lehetett válogatni. Jam session zárta a programot: több szólamban hangzottak el a spirituálék és az Új Énekeskönyv dalai – hangszeres kísérettel. Pröhle Gergely zongorázott, Pongrácz Máté dobolt, Kis Péter gitározott. Erdélyi Kata és Dobó Ildikó énekelt, sorra mindenki csatlakozott.

B. Walkó György

You may also like...