SEGÍTSÉG KÉRÉS KÁRPÁTALJÁNAK

Adakozásra hívjuk minden Testvérünket.

Karácsonyhoz közeledve szeretnénk megsegíteni a Kárpátalján élő, háborús nyomorúságokat és nélkülözést szenvedő magyar és ukrán embertársainkat. Ezért most pénzbeli adományokat gyűjtünk, amelyet a Hajdú- Szabolcsi Egyházmegye vezetőségének továbbítunk, akik eddig is nagy odaadással végezték és végzik most is a bajbajutott emberek segítését, számukra valamelyest emberibb körülmények megteremtését.

Itthoni körülményeink bár mindannyiunkat kicsit szerényebb költekezésre késztetnek, ha jól meggondoljuk, igencsak van okunk a megelégedettségre, hálaadásra. Van fedél a fejünk felett, fűtött lakásunk, a mindennapi élethez szükséges enni-innivalónk, s legfőképpen nem kell tartanunk szeretteink elvesztésétől, a család szétszakadásától, a bármikor menekülésre szólító szirénáktól.

Ukrajnában, ezen belül Kárpátalján ez nem így van. A mindennapok folytonos nélkülözésben, félelmek közt telnek. A cselekvő szeretet megnyilvánulásaira most itt van a legnagyobb szükség.

Segítsük őket minden erőnkkel, adományokkal, imádsággal. A pénzbeli adományokat december 18-ig a gyülekezeti alkalmakon – istentisztelet, szeretetvendégség, presbiteri ülés – külön adománygyűjtő dobozban gyűjtjük. Lehet adományozni továbbá átutalással a gyülekezet számlaszámára:

10700718-44914208-51100005

 A közlemény rovatba – Adomány Kárpátaljának – szöveget írjuk be.

A gyülekezet elnöksége

Pesthidegkút, 2022. december 09.              

You may also like...