Olvasótábor

Könyvfaló Klub meghívó.

Kedves Könyvfaló Testvérek!

    2018. 11. 17-én szombaton 16 órától hirdetjük meg idei utolsó Könyvfaló Klubunkat a 1029 Budapest Zsíroshegyi út 47 i gyülekezeti termünkben. Az alkalmat szokásunkhoz híven batyusra hirdetjük.

Terveink szerint:

  1. Most is közösen olvasunk két rövid novellát, de másképp, mint az iskolában.
  2. Évfordulók jegyében:

Október 23. Az1956-os forradalom és szabadságharc kezdete.

Október 31 Reformáció ünnepe

November 1. Halottak emléknapja (Mindenszentek a katolikus híveknél, mi evangélikusok az egyházi esztendő utolsó vasárnapján emlékezünk.)

November 4. Az emlékezés napja, a forradalom eltiprásának emléknapja.

  1. Érdekességek, nyelvünk csodálatosságai.
  2. Kütyümánia.

 

Kedves Szülők, kedves Olvasótáborba járó Gyermekek!

 

Nem tudom, melyik iskolában lehet úgy beszélgetni egy irodalmi műről, ahol nem feszélyezi a gyermekeket az, hogy mit szól hozzá a tanár, ha valamiről más egy gyermek véleménye, vagy kiderül, hogy olyat nem tudnak, amit tudni illene? Nálunk ilyen veszély nincs, szabadon lehet véleményt mondani, mint már több éve tapasztalhattátok mindent meg lehet kérdezni, legfeljebb nem tudunk mindenre azonnal válaszolni. Viszont az sem baj, mert nálunk az már igazi alapnak számít, ha valaki azt tudja legalább, hogy mit nem tud. Mindennek utána lehet később nézni, legfeljebb megbeszéljük, hogy hol. Ráadásul egymás véleményét is meghallgathatjátok, amiről (mármint a véleménynyilvánításról és a beszédről) lassan leszoktok, mindent a mobil telefonra bízva.

Kérünk Benneteket, hogy ha van kedves versetek, novellátok, regényetek hozzátok el magatokkal valamilyen formában. Ritkán beszélünk versekről, bár mi igyekeztünk máskor is becsempészni alkalmainkra. Most szeretnénk, ha bővebben irodalmárkodnánk. Akinek van esetleg saját verse, annak is nagyon örülnénk. Azt viszont kérem, hogy ne ijedjetek meg utóbbi mondatainktól, nem lesz számonkérés.

 

 Szeretettel vár Benneteket Zsuzsa néni és Tamás bácsi

Csodálatos rajzfilm az olvasás csodájáról minden korosztálynak:

Morris Lessmore úr fantasztikus repülő könyvei

Szeretettel: Viktor

You may also like...