Hidegkúti Evangélikus Találkozó 2018. szeptember 22.

Pesthidegkúton élő ismeretlen evangélikus testvéreink megszólítása és közösségünk erősítése

Hidegkúti Evangélikus Találkozó Összefoglaló

   Az I. Hidegkúti Evangélikus Találkozót (HET) 2018. szeptember 22-én tartottuk. Sokan összegyűltünk Isten dicsőségére! Vendégeink 10.00-tól érkeztek. Örömmel köszönthettük sorainkban Láng Zsoltot, kerületünk polgármesterét, Csabai Péter pesthidegkúti elöljárót, Ernyei László egyházügyi tanácsnokot és Csere Istvánt, a Máriaremete-Hidegkúti Ökumenikus Általános Iskola igazgatóját.

Itt az Isten köztünk (280) című ének után egy számunkra példaértékű Teréz anya idézettel kezdtük meg a Hidegkúti Evangélikus Találkozót (Prőhle Mihály konferált):

   „Légy nagylelkű, és megértő! Senki se

jöjjön úgy hozzád, hogy ne érezné magát jobban és boldogabban, amikor távozik.

Légy Isten jóságának élő kifejeződése.

Legyen kedvesség arcodon, szemedben, mosolyodban, és meleg kézfogásodban!”

   Az igehirdetést Fodor Viktor, gyülekezetünk lelkésze tartotta, ezt követően Békés Tamás feügyelő mutatta be röviden közösségünk életét.

A Jer dicsérjük Istent (40) ének után Veperdi Zoltán ny. lelkész a FÉBÉ Evangélikus Diakonissza Egyesületről tartott előadást.

Majd a Pesthidegkúti Ökumenikus Kórus adta elő a következő műveket:

 Kodály Zoltán: Stabat Mater,

 Gárdonyi Zoltán: Szép könyörgés

 Marc-Antoine Charpentier: Te Deum.

   Nyírő Gábor hitoktató két csodálatos zongoraművel örvendeztetett meg bennünket:

Mendelsohn: A csónakos dala

Kodály Zoltán: Marosszéki táncok

   Prőhle Gergely sajnálatos módon nem tudott jelen lenni, de üzenetét meghallgathattuk felesége, Korányi Noémi tolmácsolásában.

Végül Rókusfalvy Pál életéről, valamint a családi összefogás erejéről tartott egy nagyon érdekes előadást.

Erdélyi Kata hitoktató vezetésével bibliaismereti versenyen vehettek részt a vállalkozó kedvű jelenlevők. A tetőtéri gyerekkuckóban pedig Zám Eszter örvendeztette meg a kisebbeket a Lufivarázs csodáival, itt a kicsik rajzolhattak, színezhettek is.

Utolsó idézetünk Robert G. Ingersolltól származott:

„Most van itt az idő, hogy boldogok

legyünk, és itt van az a hely, hogy megtegyük.”

   Az áldást követően elénekeltük Az Úr csodásan működik (328) című éneket, majd ebédre Tódor Melinda, gyülekezetünk papnéjának szarvasragu levesét és Faragó Tamás  bográcsban készült szarvas-pörköltjét tálaltuk fel. Az ebédet testvéreink által hozott házi süteményekkel és gyümölccsel zártuk.

A templomban képes állványon megtekinthették vendégeink a korábbi életünkről készült fotókat, a kirándulásokról Pongrácz Gábor által készített szép képeket. Dobóné Kiss Ildikó pedig gyönyörű igés kövecskéket ajándékozott a viszontlátás reményében útravalóként.

Nagyon bízunk benne, hogy ezzel hagyományt teremtünk és egy év múlva akár még több emberrel zenghetjük Isten dicsőségét!

dr. Polcz Klaudia

You may also like...