Advent III. vasárnapja. Istentisztelet, családi istentisztelet, otthoni áhitat

Kedves Testvérek!

Vasárnap, december 13-án 9:30 órakor élő online istentisztelet a lelkészotthonból. Igét hirdet Gregersen-Labossa György. https://youtu.be/_u8ug8hPAFQ

Délután 17:00 órától online családi istentisztelet. Szolgál Labossáné Sánta Anikó lelkész, hitoktató. Élő közvetítés a YouTube-on: https://youtu.be/GUXljFUSrrk.

Várunk mindenkit szeretettel a képernyők elé!

Családi áhitat advent III. vasárnapján

A szobában minden fényt eloltunk, hogy minden vasárnap csak az eggyel több gyertya fénye világítson. Az imádságot az egyik szülő vezeti, az elmélkedést a másik szülő, vagy valamelyik nagyobb gyermek olvassa fel jól érthetően.

Szülő: Az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében.

Ének: egy adventi ének: 140    https://enekeskonyv.lutheran.hu/enek140.htm

Elmélkedés. Advent 3. vasárnapján meggyújtjuk a harmadik gyertyát is. Ha egy kicsit messzebb nézünk a mi családi otthonunktól, bizony elhanyagolt gyermekeket, dacos, egymást mardosó, feldúlt családi otthonokat is láthatunk. Valamennyien gyengék vagyunk, de erősek lehetnénk imáink, szenvedésünk, munkánk felajánlásával, hogy mindannyiunk lelkében jöjjön el Jézus, az élő Isten bölcsessége és világossága. Feladatunk, hogy tanúi legyünk Isten szeretetének: jó szóval, jó példával, jó neveléssel, a rászorultak testi-lelki segítségével, a szomorkodók vigasztalásával. Nagy bizalom és kitüntetés, ha mi is segíthetünk.

Igyekezzünk valóra váltani Pál apostol ajánlását: „Örüljetek testvérek, az Úrban mindig, újra mondom, örüljetek. Ismerje meg mindenki szelídségeteket: az Úr közel van. Ne legyetek semmiben sem aggodalmaskodók, hanem mindenben terjesszétek kéréseiteket Isten elé”. (Fil 4,1-6)

Ima: Bölcsesség, ki a magasságbeli ajkáról jöttél, ki kezdettől végig mindeneket elérsz, ki erősen és szelíden mindenkit kormányzol: jöjj el és taníts meg az okosság törvényére.

Szülő: Imádkozzunk a bűnösök megtéréséért: Mi Atyánk…

Befejezés: egy adventi ének: 136    https://enekeskonyv.lutheran.hu/enek136.htm

 

You may also like...