Új szolgálatra készül hittantanárunk Szilák-Túri Krisztina

Ismét gyülekezeti szolgálatra készül Szilák-Túri Krisztina a Fébé Evangélikus Szeretetszolgálat intézményi lelkésze, gyülekezetünk hittantanára. Július 16-i istentiszteletünkön Békés Tamás felügyelőnk olvasta fel elköszönő mondatait.

Kedves Nagytiszteletű Asszony! Kedves Krisztina!

Sajnálatunkra búcsúzás alkalmán vagyunk itt. Két igével szeretném kezdeni búcsúzásunkat. Márk 16.15: Ezután így szólt hozzájuk: „Menjetek el szerte az egész világba, hirdessétek az evangéliumot minden teremtménynek!” és Kol 3.17:Amit pedig szóltok, vagy tesztek, mind az Úr Jézus nevében tegyétek hálát adva az Atya Istennek ő általa.

Bizonyára nálam sokkal jobban tudod, hogy az első ige a feltámadott Urunk parancsa a tanítványoknak közvetlenül mennybemenetele előtt, a második pedig Pál apostol levele gyülekezetéhez.

Nem okítani akarlak, sem jó tanácsot adni, inkább csak megerősíteni ezekkel az igékkel. Megerősíteni, hogy jó felé léptél, amikor gyülekezetet indulsz gondozni. Magad mondtad, hogy nagyon hiányzik ez a munka.

Mi pedig hálát adunk Urunknak, hogy eddig ide küldött hozzánk. Nehéz a búcsúzás. Bár rövid ideig szolgáltál a Szeretetotthonban és még ritkábban szószékünkön, de azt is tudom, hogy hittanos gyermekeink nagyon megszerettek. Sőt nemcsak ők, hanem gyülekezetünk tagjai is a szeretetet közvetítő és gyakorlatias igehirdetéseiden keresztül. Hiányozni fogsz. Mind a szolgálatod, mind pedig személyed! Még azt is tudom, hogy itt az intézetben is sokan szeretnek. Gondolom, Piliscsabán is. Külön köszöntenek Juhász Endréék is. Ha erre jársz, kérünk, látogasd meg, akit csak tudsz!

Tudom, hogy most is sietned kell a következő szolgálatra a Lelkészotthonba, ezért fogtam ilyen rövidre köszöntésünket. Urunk áldását kérjük további munkádra! Szívesen hallgatnánk tovább üde igehirdetéseidet, szép énekhangodat, részesülnénk kedvességedből.

Köszöntjük ismeretlenül is új gyülekezetedet! Kérünk, ne felejts el bennünket! Gyülekezetünk hittanosai, tagjai, presbitériuma, lelkészei nevében köszöntünk! Istenünk áldja továbbra is munkádat!

Szeretettel: Békés Tamás felügyelő.

Pesthidegkút, 2023. 07. 16.

You may also like...